Voltaren!

Nu ska vi se om set inte kan bli rätsida på smärtan i axeln!


Proteinpulver!

Det här med proteinpulver har det varit mycket debatter om huruvida bra det är och om det verkligen funkar. Min åsikt är att det viktigaste för myskelbyggnad är att få i sig protein efter träning så fort som möjligt. Proteindrinkar är ett snabbt och effektivt sätt att få det och det kan dessutom vara billigare i längden än att ta med sig en burk kesella eller keso. Det är dessutom väldigt lätt att ta med sig!

Jag tar proteinpulver enbart efter träning och jag ger det tummen upp! Märket jag använder heter "Whey FX" och är med chokladsmak. Den innehåller mycket protein, lite kolhydrater och smakar helt ok!


Löparknä

Har fått en nydiagnos angående mitt ben. Inte nog med att jag hade benhinneinflammation så har jag dessutom något som kallas för löparknä.

"Löparknä 1

Symtom:
”Bultande” smärta på utsidan av knäet upp mot låret.
Förvärrad smärta när du går i trappor och backar (speciellt nedför).
Smärtan kan minska efter uppvärmning och träning för att sedan bli värre t.ex. nästa morgon.
Vid enstaka fall kan det höras små krasande/knastrande ljud från nedre delen av lårmuskeln.
Hur skadan kan ha uppkommit:
Skadan löparknä är mest vanlig i idrotterna orientering, långdistanslöpning och cykling. Smärtan kommer successivt. Högt fotvalv, olika långa ben och mycket träning på hårt underlag har visats sig vara bidragande orsaker till skadan. (Motsatsen till högt fotvalv är plattfot).

Vad du kan göra åt det:
Skadan har uppstått på så vis att lårmuskeln har gnidits mot lårbenet. Beroende på hur långt skadan har gått kan slemsäcken mellan lårmuskeln och lårbenet också ha blivit inflammerad. Vila under ett par veckor och använd under denna period inflammationshämmande gel 3 ggr/dag som du masserar in över området. Du bör också jobba hårt med att stretcha lårmuskeln eftersom den då blir längre och inte glider mot lårbenet på samma vis. Sulor och skor anpassade efter just dina fötter och bens olika egenskaper kan även hjälpa. Släpper inte smärtan efter dessa försök bör idrottsläkare kontaktas."

Det står stretching och vila på menyn. Som tur var är detta inte jättefarligt och bör gå över om jag stretchar ordentligt. Jag är så trött på alla dessa skador...


Vill ha!

Mina gamla sport-bh:ar börjar bli ganska sunkiga nu efter all träning så jag börjar tråna efter nya. Denna sport-bh står för närvarande högst upp på min önskelista! Riktigt snygg!


Nyttigt mys

Det har blivit två dagars vila från träningen nu och plugget har fått mycket plats istället, men idag gav jag mig ut på en runda. Jag hittade ett trevligt (dock väldigt kort) elljusspår precis där jag bor och där blev det två varv. Dessutom hade de en styrkestation mitt i skogen där jag slängde in lite arm- och magövningar innan jag skuttade hem. Väldigt skönt att träna ute i det fina vädret! Jag hoppas verkligen att benen fortsätter hålla!

Igår hade jag eurovisionmys med mitt hjärta. Middagen såg ut som nedan. Det går faktiskt att lyxa till det och ändå vara nyttig ;) Ugnsbakad lax med lite olivolja, fullkornsris med ärtor och paprika, sallad och hemmagjord tzatziki, mums!


Premiärtur!

Igår gav jag mig ut på min första joggingtur sen jag fick benhinneinflammation i början av april, och vilken lycka!!! Solen sken, benen höll och konditionen var kvar tack vare att jag hållit uppe flåset på spinningcykeln! Så glad som jag var när jag sprang har jag nog aldrig varit på en joggingtur.

Jag varvade power walk med jogging för att avlasta benen vid uppförs- och nedförsbackar. 3 km blev det totalt vilket är betydligt kortare än vad jag brukar springa men det var sjukgymnastens rekommendation. Innan jag gick och la mig smörjde jag in benet med ice power och imorse mådde jag som en prinsessa! Hurra!!!!

Så här glad var jag efteråt!


Smärtlindrare!

Hurra! Äntligen har jag hittat något som fungerar bra för min ömma axel. Smörjde på lite ice power igår som har en lindrande effekt på idrottsskador genom att svullnad minskar och muskeln mjuknar. Blodcirkulationen stimuleras vilket gör att läkningsprocessen påskyndas!

De få axelövningar jag gjorde igår gick bra och gjorde inte ont, man får vara glad för det lilla :)


Tillbaka till rutinerna!

Efter en långhelg av mycket unnande av godis och fet mat är det skönt att komma tillbaka till mina vanor igen. Nu ska jag ta hand om min kropp igen! Jag siktar hela tiden på högt proteininnehåll och lågt kolhydrat- och fettinnehåll. Mår så mycket bättre av att äta proteinrik mat på regelbundna tider.

Idag blir det ett styrkepass med fokus på biceps, triceps och rygg. Axeln gör fortfarande ont :(


Snack med sjukgymnast!

Nu har jag pratat med en av sjukgymnasterna på jobbet och hon tyckte att det kändes som att övre delen av biceps fått sig en kyss. Jag är härmed bannlyst från armhävningar, latsdrag och alla axelövningar förutom rotator cuff. Jag tycker synd om mig själv.. Men man borde inte sjunka ner i det som är negativt utan se det positiva: Jag kan fortfarande träna rygg, biceps, triceps och lite axlar, mage och ben. Jag hoppas på att vara på banan snart igen! TÄNK POSITIVT!

En annan positiv sak är att jag kommer få jobba på gymmet hela sommaren och få hjälpa till att hålla två pass i veckan. Hurra för sommarjobb och hurra för att jag kommer kunna motivera mig själv till att gymma i sommar eftersom jag redan är på gymmet! :D

Nu ska jag jobba vidare!

Keep Going!

Ibland känns det hopplöst och orkeslöst att gå till gymmet, men det hjälper att tänka framåt och på de resultat du uppnår. Nu börjar jag se tydliga resultat efter 3 månaders ren styrketräning och jag blir så peppad att fortsätta. Har fått höra från flera olika håll nu att folk sett min förändring och det känns så sjukt bra!
Fortsätt kämpa och ge aldrig upp!!

Kondition!

Efter att ha suttit en hel dag med en projektrapport som efter 16000 ord äntligen är klar så var det underbart att rensa hjärnan med ett ordentligt konditionspass på cykeln i gymmet. Jag kände mig helt slut i huvudet innan men efter 45 minuters svettande kom endorfinerna som en liten kick och jag kände hur jag fylldes med ny energi igen. Imorgon blir det vilodag och jobb!

God natt på er!


Frukost!

Frukost är nog det godaste målet på dagen enligt mig och kan varieras till oändligheten! Just nu är jag inne i en period där jag äter lättyoghurt blandat med lättkesella, någon slags skivad frukt (oftast äpple) och sedan honung ringlat över. Idag slängde jag på lite linfrön också :) Den första koppen kaffe kan ju dessutom vara det godaste som finns!

Lite skön morgonläsning tillsammans med nyhetsmorgon, I <3 ToppHälsa!
Mums vill jag lova!

Typiskt

Som jag nämde i det tidigare inlägget har jag haft ont i vänster axel sedan träningspasset måndagen för en vecka sedan. Efter mitt träningspass idag så passade jag på att fråga en av naprapaterna på KTH-hallen om hon kunde klämma lite på den för att se om hon hittade något som verkade fel. Hon gissade på att jag fått en lite bristning i muskeln på framsidan av axeln vilket orskat en svullnad som kommer i kläm när jag gör vissa övningar.

Det är inget farligt och jag kan fortfarande träna sånt som inte gör ont men det känns så himla tråkigt att dra på sig fler skador. Det kommer läka och jag kommer återfå styrkan om jag vilar muskeln. Suck, jaja vad ska man göra. Det är bara att vila helt enkelt, det finns mycket man kan göra ändå som inte gör ont. Ska prata med sjukgymnasterna på jobbet.

Stackars axel..

Ny vecka!

Det är måndag och solen skiner! Underbart! Efter ett träningsuppehåll under hela helgen så riktigt längtar jag efter att få gå till gymmet! Idag blir det fokus på rygg, mage, biceps och triceps. Lyckades skada axeln på mitt senaste axelpass för en vecka sedan och det har inte riktigt gått över så jag tror jag vilar den tills vidare och hoppas på att det löser sig.

Det suger verkligen att ha benhinneinflammation när det är så här fint väder ute. Vill inget hellre än att gå och ut springa men det går inte :( Får till och med lite ont av min PW:s så jag kommer inte att köra dem lika ofta som planerat. Så här ser veckans träningspass ut:
.
Måndag: Styrketräning fokus överkropp minus axlar
Tisdag: Konditionsträning
Onsdag: Vila
Torsdag: Styrketräning fokus ben och mage
Fredag: Vila
Lördag: PW
Söndag: Styrketräning fokus axlar och kondition
.
Ska resa bort över Kristihimmelsfärdshelgen så jag får se hur det blir med träningen, men en PW ska jag nog lyckas hinna med :) Ha en bra dag allihop och njut i det fina vädret, det ska jag göra!

Motivation

Något att sträva mot!

Träningsvärk!

Gårdagens funktionella styrkepass tog vill jag lova! Det var ett annorlunda pass mot vad jag brukar träna. Mycket av övningarna var med endast kroppsvikten som tyngd och det var mycket övningar som skulle öka smidigheten samtidigt som det var styrka involverat. Det som jag gillade mest var att det övningar som faktiskt är väldigt lätta att tillämpa hemma eller i sommar när jag vill träna utomhus och inte på gym. Like! Himlans bra också att passet låg under lunchtimmen, då har jag alltid tid att gå och instruktören var grymt bra!

Igår kom mitt efterlängtade linne också! Så sjukt snyggt! Jag bara längtar tills jag får dra på mig det och gå till gymmet. Enligt min träningsplanering skulle jag ju gått på två pass idag men jag tror nog kroppen får vila och återhämta sig lite. Man ska lyssna på sin kropp!
Sjukt snygg!

På jobbet!

Nu är jag på jobbet, många kunder idag som tränar duktigt! Träffade min chef en kortis som berättade att jag får jobba så mycket jag kan i sommar och att de även vill att jag ska börja hålla pass :D Woop Woop glad tjej!


<3

I min brevlåda inom kort, fast svart! ;)


PW

Åter hemma igen efter morgonens Power Walk och nu känns det riktigt bra efter att ha duschat och frukosten ligger i magen. Det var riktigt uppfriskande att gå ut imorse, lite kallt men när jag fått upp farten kom värmen krypande tillslut. Pigg blev jag efteråt också! Planen är att köra 45 min. eller mer PW på morgonen 6 morgonar i veckan i 3 veckor för se om det ger något reslutat på fettbränningen.

I eftermiddag kliver jag åter i kläderna som gyminstruktör. Dagens träningspass får bli efter att jag jobbat färdigt, tur att det är hockey på tv så att jag har något att titta på medan jag pumpar på konditionsmskinen.

Ha en bra dag och träna duktigt allihop!
Så här glad var jag imorse :)

Nytt träningsupplägg!

Igår när jag kom till gymmet strax innan kl.8 på morgonen möttes jag av en trevlig uppenbarelse; det var BARA TJEJER där! Har faktiskt aldrig varit med om det tidigare vilket inte är så konstigt med tanke på att KTH domineras av killar. Många tjejer har många bollar i luften och ett hektiskt schema, jag är definitivt en av dem. Det kräver mycket diciplin och mental styrka att gå upp tidigare än vad man egentligen behöver, lämna den varma sängen och sedan gå till gymmet. Jag tycker att vi ska vara stolta över oss själva som klarar av det. Stolta över att vi prioriterar träningen trots att veckan är fullspäckad och trots att en sovmorgon egentligen hade varit mer lockande.

Jag tänkte börja med lite nya träningsrutiner. För att öka fettförbränningen fick jag tips om att gå power walks minst 45 min. innan frukost. Lågintensiv träning bränner fett på morgonen eftersom insulinnivån är mycket låg då. Tränar du istället högintensivt (typ löpning) på tom mage bränner kroppen proteiner vilket är typiskt dåligt om man som jag är ute efter att bygga muskler.

Så här ser veckoplaneringen ut.

Måndag: 1 h styrketräning med fokus på överkropp och axlar
Tisdag: Vila
Onsdag: Power Walk (PW) och  1 h konditionsträning
Torsdag: PW och 45 min. funktionell styrka med fokus på ben
Fredag PW, 1 h spinning-styrka
Lördag: Vila
Söndag: PW

Muskelbyggardags!

Nu blir det axelmos! Planerar att inte kunna lyfta armarna i eftermiddag. Mot gymmet!


Kärlek

Dessa två ligger mig väldigt nära hjärtat.


Ask and you shall recieve

Träningsvärken kom som ett brev på posten, det tackar vi för! Nu sitter jag och mumsar i mig frukost innan det är dags att gå iväg till jobbet.

Ikväll ska jag träffa en av mina bästa vänner Janni! Vi ska först shoppa och ikväll ska vi gå och se kemisektionens spex Krexet. Ska bli sjukt kul! I sommar ska jag och Janni åka till Nerja i Spanien i 1 vecka och jag längtar så mycket! Janni är också en stark tjej som tränar mycket. Här om veckan var hon hemma hos mig och då passade vi på att ta lite bilder. Vi vill kunna se utvecklingen och förändringen av kroppen som lite träning kan åstadkomma. Så vi kommer att träna som två galningar för att kunna fota slutresultatet i Spanien sen. Det ska bli riktigt intressant att se. Så var vaksam här på bloggen under sommarn så kommer det före- och efterbilder så småning om!

Nu måste jag diska innan jag rusar, vi hörs!

Så här ser det ut på mitt jobb :)
Så här ser det ut på mitt jobb :)
Capio Artro Clinic


Ben!

Idag stod ben på menyn. Efter nästan 10 timmar på labb kändes det otroligt skönt att ta ut sig riktigt ordentligt! Det blev en blandning av fram- och baksida lår samt rumpan som fick sig en rejäl omgång. En timma styrketräning och 25 minuters konditionsträning på cykel, sedan fick det vara nog. Tur att man inte är rädd för att bli lite svettig. That's right, starka tjejer svettas!

Imorgon är det jobbdags igen. Jag jobbar som gyminstruktör på gymmet Capio Artro Clinic på Sophiahemmet i Stockholm. Trivs hur bra som helst och det är riktigt kul att få hjälpa andra utveckla sin träning. Denna vecka och förra veckan fick jag dessutom prova på att vara personlig tränare, vilket var awesome!! Mer sånt tack!

Får se om jag lyckas ta mig upp imorgon, jag förväntar mig träningsvärk! Nu blir det fredagsmys!

Jag bjuder på en spännisbild ;)


Vi provar igen!

Vid årsskiftet 2011/2012 bestämde jag mig, jag ska bygga muskler! Jag vill ha definierade muskler och bli stark! Sedan dess har jag blandat kondition med styrketräning 4 ggr i veckan på KTH-hallen och jag ser redan resultat, men jag vill ha mer!

Det här är en blogg som följer min utveckling mot muskler och en bättre livsstil. Att vara stark fysisk och att vara stark psykiskt. Tjejer är starka.

För att bli stark måste man äta en bra frukost. Laddar upp dagen med lättyoghurt, lättkesella, färskt äpple och kiwi med honong!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0